De LAN-party gaat dit jaar weer live door! En wel op vrijdagavond 9 juli 2021 van 19:00 tot 23:00 (de vrijdag na de toetsweek). De coronamaatregelen zijn weer verdwenen, dus kunnen we op de valreep van het schooljaar weer ouderwets LANnen met veel te veel chips en cola, yay!

Ga naar het aanmeldformulier om je in te schrijven.

Alle info over de Call of Duty competitie vind je hier

Veelgestelde vragen:

- Moet ik mijn eigen computer meenemen?
Nee, je hoeft niets mee te nemen, behalve een bedrade headset (als je geluid bij je games wilt). We spelen in principe op de schoolcomputers in 207 en de mediatheek. Daar staan een stel games al klaar die je zo kunt spelen.

- Mag ik wel spullen meenemen en zo ja wat dan?
Als je graag je eigen muis, toetsenbord, etc. mee wilt nemen, dan mag dat.
Als je een spelcomputer hebt met wat leuke multiplayer spellen en een stuk of 4 controllers mag je die meenemen. We kunnen die dan aansluiten aan een beamer in een van de andere lokalen op de 2e verdieping, ook altijd leuk.

- Welke games zijn er?
Vanwege de wat beperkte capaciteit van de schoolcomputers en gedoe met licenties via Steam e.d. spelen we een aantal oude games die erg geschikt zijn voor LAN parties en nog verrassend leuk zijn. Beschikbaar zijn in ieder geval (sommige games zijn open source en gratis te downloaden om thuis te oefenen. Klik dan op de link): Call of Duty 1, Unreal Tournament, Teeworlds, Xonotic, Warcraft 3, Super Tux Cart, Bombermaaan en nog enkele andere. Daarnaast zullen er diverse spelcomputers met bijbehorende games zijn. Sommige meegenomen door jullie. Denk aan Nintendo Switch games zoals Mario Kart, Playstation met Guitar Hero, etc.

- Hoe laat is de LAN party?
We starten om 19:00 uur en om 23:00 uur stoppen we. Kom niet veel te vroeg, maar vanaf 18:45 ongeveer kun je naar binnen om vast een plekje te zoeken en eventueel spullen aan te sluiten.

- Mogen mensen van buiten school ook meedoen?
Nee helaas, we spelen de LAN party alleen met SGDB leerlingen. Op de laatste fysieke LAN party in 2019 waren we met een kleine 100 man, dus aan animo geen gebrek.

- Hoe zit het met eten en drinken?
Daar wordt voor gezorgd. Chips, snoep en drinken is aanwezig. Vanwege corona zullen we dit jaar wat meer los verpakte dingen doen, zodat we niet met zijn allen uit dezelfde chipsbak hoeven te eten. Oja, er is ook een heuse Ijscowagen die voor de school komt te staan.

- Hoe werkt de Call of Duty competitie?
We spelen een leuke Call of Duty 1 competitie in teams van 5. Deelnemen is uiteraard niet verplicht, je mag gewoon "vrij" komen gamen. Bij het aanmelden kun je aangeven of je al een (deel van een) team hebt of dat je je individueel inschrijft. Je wordt dat ingedeeld in een team dat nog leden nodig heeft. De winnaars krijgen naast de eeuwige roem een leuke prijs.
Kijk voor alle toernooi info, regels en de teamindeling hier.

- Moet ik me verplicht aanmelden?
Ja dat moet, want voor de organisatie is het nodig om te weten hoeveel mensen er komen, zodat we boodschappen kunnen doen e.d.

- Zijn er nog andere dingen te doen?
Het schoolorkest heeft tijdens de LAN party hun jaarlijkse barbecue. Zij hebben lasergame spullen gehuurd die we ook kunnen gebruiken. We proberen ook nog een VR ervaring te regelen, maar dat is onder voorbehoud.

 

LANparty Poster 2021 kleiner

 

Lan Party sfeer