Wt blogt over interessante dingen die met informatica en techniek te maken hebben.

De Nederlandse Informatica Olympiade (NIO) is weer van start gegaan. De NIO is een programmeerwedstrijd voor iedereen uit het VO die in informatica en met name programmeren geïnteresseerd is. Voor informatica klas 5 en 6 sluit het goed aan bij de lessen Python, maar als je al kunt programmeren (of het graag wil leren) is het uiteraard ook toegankelijk.

Voor wat extra uitleg en tips heeft Wt een handleidinkje geschreven. Doe er je voordeel mee.

Of ga direct naar de website van de olympiade of naar de opgaven.

Op 9 juli van 19:00 tot 23:00 is het weer LANparty! En weer gewoon ouderwets op school met chips en cola erbij. Even lekker de Corona te lijf met een raketwerper. Hopla!

Meld je gauw aan om er bij te zijn.

 

LANparty Poster 2021 kleiner

Zin om leuke informatica-achtige projectjes te doen in de zomer? Leuke dingen bouwen en leren, zonder vereiste voorkennis en met professionele begeleiding en een leuk online platform. Misschien is Tech Roulette iets voor je. Geef je op en ontvang vanaf 26 juni elke week 3 leuke random projecten (van webdesign tot algoritmiek en van apparaatjes klussen tot games bouwen) waar je uit kunt kiezen om die week te doen, tegelijk met honderden andere leerlingen over de hele wereld. Met een portal met achievements, begeleiding, community, etc.

Snuffel eens rond op https://techroulette.xyz/

"Join Tech Roulette, where you can explore different fields of technology like hardware engineering, game design or artificial intelligence through building a randomly selected project every week for 8 weeks. With 500 students learning and earning rewards along with you, you'll discover a whole new world of opportunities."

De Radboud Universiteit in Nijmegen organiseert regelmatig toffe webinars en workshops voor informaticaleerlingen. Binnenkort (21 en 28 juni) is er weer een leuke voor jullie:

Seminar Cyber Security met CTF challenge

"In het gebied van de cybersecurity wordt veel onderzoek gedaan naar technologieën om cyberspace een veiligere plek te maken. Om te kunnen testen of de technologieën cyberspace daadwerkelijk veiliger maken, worden deze innovaties ook onderworpen aan zogenaamde pentests. In deze seminar leer je een aantal technieken voor deze pentests.

Deze (online) seminar is bedoeld voor leerlingen van de bovenbouw HAVO/VWO. Enige voorkennis en ervaring met informatica (SQL, Linux, Python) is handig, maar echt niet verplicht voor deze seminar. Na afsluiting van deze seminar ontvang je een certificaat."